nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Foto
Dit heb je nodig (10 personen / 4 khd per portie):

½ tl bakpoeder
175 gr
amandelmeel
2 grote eieren, losgeklopt
40 gr gehakte gemengde noten
50 gr boter
2 el suikervrije amandelboter
½ tl zuiveringszout
1 tl vanille aroma
200 gram courgettes, grof geraspt
3 el
Steviala Kristal Sweet

 
 
Voor de glazuur:

400 gr volle roomkaas
4 grote eieren
fijngeraspte schil en sap van 1/2de bio citroen
4 el 
Steviala Frost



Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een cakeblik met antibaklaag met bakpapier.


Roer in een grote kom het 
amandelmeel, het bakpoeder, zuiveringszout, de helft van de noten en de Steviala Kristal Sweet erdoor.


Laat de boter smelten in een pannetje op middelhoog vuur.  Schenk daarna bij de droge ingrediënten.  Voeg de eieren, vanille en courgettes toe en roer alles goed door.


Schenk het beslag in het cakeblik en spreid gelijkmatig uit.  Bak de cake 55-60 minuten, tot hij  mooi gerezen is en een in het midden gestoken prikker  er schoon uitkomt.  Laat de cake 15 minuten afkoelen, haal hem uit het cakeblik en verwijder het bakpapier.  Zet hem op een taartrooster.


Klop voor het glazuur de roomkaas en
Steviala Frost in een grote kom tot een luchtige crème.  Klop de citroenschil en het citroensap er kort door. Strijk de crème met een spatelmes uit over de bovenkant van de cake en doe dit ook in het midden van de cake (als de cake afgekoeld is snijd je deze over zijn lengte in het midden in twee.  Als je dit niet doet kan je de helft van de ingrediënten nemen voor de roomlaag en strijk je het mengsel enkel uit over de bovenkant van de cake)
Versier de suikervrije en koolhydraatarme cake met de resterende noten (Ik gebruikte 1 walnoot voor de foto).


Smakelijk!

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.