nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Review Steviala vloeibaar caramel

Zoals eerder beloofd zou ik jullie een review geven over mijn onlangs geteste Steviala stevia vloeibaar caramel, bosbes, appel en sinaas druppels. Deze mocht ik testen van Stevia Products. Alhoewel ik eerlijk gezegd nu niet zo'n fan ben van vloeibare stevia druppels (in welke gradatie dan ook) werd mijn nieuwsgierigheid toch gewekt.

Ook mede omdat deze stevia druppels ook meest zuiver zijn gebleven en dat is voor een stevia druppel toch best opmerkelijk te noemen. De meeste stevia vloeibaar druppels worden aangeboden met diverse toevoegingen als kaliumsorbaat of isomalt. Daarnaast worden er matig tot weinig steviolglycosiden aan toegevoegd.

Maar toch: ik bleef wat sceptisch.
Ik mocht een aantal smaken testen.
Daar sprong bij mij al direct een grote winnaar uit: de STEVIALA stevia caramel.

Nu moet ik daar ook wel bij vermelden dat ik caramel ontzettend lekker vind, dus deze stevia vloeibaar caramel ook.
Dit zal ook vast wel enigszins mee zal spelen dat dit mijn absolute favoriet is gebleken.

Ik heb de STEVIALA druppels eerst getest met gewoon water. Ik hou van zoet ( zoals jullie weten) en dus heb ik op een liter kraanwater ongeveer 5/6 druppels gebruikt. Dit geeft het water meteen een enorme lekkere zoete smaak zonder bitter na te smaken. Gebruik je echter ook hier nét even wat teveel druppels, dan zal dit wel het geval zijn dus is het zeker als je de druppels voor de eerste keer gaat gebruiken een kwestie van geheel op eigen smaak/zoetbehoeften zoeten.

Ik ben sindsdien echt " om" en drink nu dagelijks deze heerlijke " zoete watertjes". En wat is het simpel, handig in gebruik, zuinig en ook : zeer geschikt voor kinderen. Twee buurtkinderen heb ik de drank ook laten proeven en zij vroegen al direct naar meer ( altijd goed teken ) en ook de volwassenen die ik dit heb laten keuren zijn werkelijk enthousiast.

Zo is mijn eigenste moeder absoluut geen stevia fan. Als er iemand is die al meteen een bittertje proeft dan is zij het wel en dus was ik vooral erg benieuwd naar haar bevindingen. Na wat zeuren heeft ze voor mij ook de flesjes getest en nu? Nu drinkt ze niets anders meer!!!

Dat vond ik nog wel het beste bewijs dat deze druppels echt geweldig zijn.
Al snel begon ik ermee te experimenteren met bakken.
Dat viel aanvankelijk echt nogal tegen.

Ik had juist echt de specifieke smaken erin terug verwacht maar dan moet je wel wat extra vloeibare stevia druppels aan een baksel toevoegen. Na wat testen is het me toch uiteindelijk gelukt om met de stevia caramel druppels meest heerlijke recepten te maken!

WAT IS HET?

Goed, alles leuk en aardig maar hoe zit het met de ingrediënten en de vervaardiging? Zoals eerder aangegeven bevatten de druppels net als de suiker van www.steviaproducts.be geen meuk als Isomalt, Kaliumsorbaat en Maltodextrine.

Verder bestaat het uit 98% zuivere steviolglycosiden die op dezelfde wijze is/wordt vervaardigd als de suiker. 

De vloeibare stevia druppels bevatten naast de zuivere steviolglycosiden ook nog vitamine C, gezuiverd water, natuurlijk aroma en plantaardige glycerine.

De smaak moet mede door de zuiverheid en meest pure vorm wel correct gedoseerd worden, zorg er dus zeker voor dat je de juiste doseringen gebruikt.

Ik ben zeer enthousiast en was zelfs best een beetje verbaasd over de kwaliteit. Ik heb in het verleden erg veel druppels mogen testen en uitproberen, maar niets was echt bevredigend voor mij, zowel de smaak als de ingrediënten niet.

De nieuwe smaken vloeibare stevia caramel, sinaas, kokos, banaan, blauwe bes en appel zijn nog niet leverbaar (vanaf eind april), er moest eerst flink worden getest, dus hou www.steviaproducts.be in de gaten

Ik zeg: aanrader van de bovenste plank ( en dit zeg ik niet vanuit commerciëel oogpunt, maar gewoon als mijn eigenste zelf! )
 

  Anita Hermans     31-07-2014 20:39     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Pamela Kop -  20-04-2014

Stevia Caramel heb ik eigenlijk alleen gebruikt in koffie, absoluut fan! Vooral de caramelgeur bij openen vond ik opvallend herkenbaar en sterk.. in het begin soms moeilijk te doseren, je wilt toch zoet en herkenbaar caramel, maar iets teveel en de typische pure stevia smaak neemt't over.. maar met wat proberen was dat zeker een aanrader! Binnenkort wil ik t gebruiken in m'n favoriete pancake recept! Lijkt me namelijk super in combi met banaan.. Ben sowieso fan van al jullie STEVIALA producten.. na een eerste kennismaking met Stevia Products ben ik ook verder gaan proberen maar nergens vind ik de stevia producten net zo lekker, daar komt bij dat je vrijwel altijd mininaal 1 toevoeging die je liever niet hebt voor lief moet nemen en't nog erg duur is ook! Zeker de zoetjes blijf ik voor terugkomen... de zoetheid zit cht in de drank.. n zoetje erin (telt voor de druppels ook trouwens) en de hele drank is zoet.. niet zoals bij sommige de laatste slokken een overdosis stevia of na 2 zoetjes nog twijfelen of er wel wat in zit.. Mijn ervaring is weer positief en ik hoop ook nog veel leuke en vooral lekkere guilt free dingen te maken met deze druppels!! Maakt mijn morning skinny macchiato iig heeeeerlijk...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.