nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto
Ingrediënten voor de bodem:

150 gr 
amandelmeel
5 el cacao
3 el 
Steviala Kristal Sweet
50 gr boter
 

Ingrediënten voor de vulling:

400 gr roomkaas (Philadelphia)
55 cl slagroom
4 blaadjes gelatine
60 gram
Steviala Kristal Sweet + 3 el Steviala Kristal Sweet
2 eiwitten
 

Ingrediënten voor de karamelsaus:

30 gr
Steviala Ery-Bronze
30 gr Steviala Kristal Sweet
2 x 200 ml water
1 x 100 ml water
100 gram goede boter verdeeld in 4 porties van 25 gram
200 ml volle room verdeeld in 3 porties
 
 

 
Zo maak je het:

 
De bodem:
 

Vet de springvorm in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier
Doe de amandelmeel, de cacao en de
Steviala Kristal Sweet in een kom. Smelt de boter en doe die bij de voorgaande ingrediënten. Kneed alles onder elkaar en stort het geheel uit in een springvorm. Druk de bodem goed aan. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.
 

De vulling:
 
Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen.
 
Doe 5 eetlepels van de slagroom in een kom en zet dit voor 10 à 15 seconden in de magnetron. Laat de (uitgeknepen) gelatine blaadjes hierin smelten en roer dit mengsel tot het afgekoeld is.  Klop de Philadelphia samen met de Steviala Kristal Sweet tot een smeuïg geheel.

Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één de 3 eetlepels Steviala Kristal Sweet toe. Zet in de koelkast.
Meng met een garde het gelatine mengsel samen met het Philadelphia mengsel tot een gladde massa. Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom met het gelatine / Philadelphia mengsel. Vervolgens meng je dit mengsel met het opgeklopte eiwit.

Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de vorm. Bestrijk de oppervlakte met een lepel. Dek losjes af met plastic folie en laten 4 uur rusten in de koelkast. Als de cheesecake klaar is om te serveren verwijder de springvorm en de plastic folie.

 
De suikervrije karamelsaus:
 
Doe de
Steviala Ery-Bronze samen met 200 ml water in een pannetje en zet op het vuur.  Laat koken tot het water volledig is verdampt. Haal het pannetje even van het vuur en voeg 25 gram boter, 200 ml water en de Steviala Kristal Sweet toe.  Terug op het vuur zetten en laten koken tot het water weer volledig is verdampt.  Haal het pannetje terug van het vuur en voeg 25 gram boter, 1 portie room en de laatste 100 ml water toe.
 
Zet het pannetje terug op het vuur en laat terug koken tot het water verdampt is.  Vervolgens laat je het pannetje op het vuur staan en voeg je 50 gram boter en de 2de portie room toe.  
Zodra het karamel mengsel is afgekoeld voeg je de overige room toe.

 
Belangrijk! Steeds blijven roeren zodat het geheel niet aanbrand!
 
Nadien schenk je de karamelsaus over de kwarktaart! Smakelijk!


Recept karamelsaus: Cindy Rakers van
www.lekkervrij.be 
 
Steviaproducts.be gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij steviaproducts.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer