nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Stevia recepten Steviala Blog

  Melissa     06/03/2017     Reacties (0)

Sinds kort heeft Steviala ook een blog met stevia recepten ! Op deze blog vindt u inspiratie, recepten met stevia en achtergrondinformatie over stevia zoetstof. Kortom, alles voor een gezonde en verantwoorde levensstijl! Stevia kopen doet u bij de Steviala webshop! In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment stevia producten van ons huismerk Steviala. Onze stevia zoetstof producten zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten zuivere steviolglycosiden. Hierdoor zijn de Steviala suikervervangers geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast bieden we ook koolhydraatarm meel aan.  

Lees meer

Erythritol

  Stevia Products     29/08/2014     Reacties (2)

ERYTHRITOL ZOETSTOF Erythritol is een natuurlijk zoetstof.  De naam Erythritol kom je vaak tegen op de webshop van Steviala. Deze 100% natuurlijke suikervervanger begint nu pas zo’n beetje meer populariteit te verkrijgen. In tal van stevia producten wordt erythritol vaak als draagmiddel gebruikt. Dit houdt in dat de zoetkracht en de bittere nasmaak van pure zuivere stevia verminderd.  Zo wordt de smaak zoeter en niet bitter ervaren.  Er komen steeds meer en meer nieuwe producten op de markt die bestaan uit 100% erythritol en worden gebruikt ter vervanging van suiker. Wat is erythritol nu precies? ERYTHRITOL KOPEN Erythritol is een suikeralcohol of polyol en komt van nature voor in vruchten en gefermenteerde levensmiddelen. Polyolen zijn niet-intensieve zoetstoffen en bijna zo zoet als gewone suiker. Anders dan de intensieve zoetstoffen hebben niet-intensieve zoetstoffen geen nasmaak en is de smaak bijna te vergelijken met kristal suiker.  Andere polyolen zijn xylitol, maltitol, isomalt en lactitol.   Niet alle polyolen zijn natuuridentieke stoffen. Zo komt het polyol lactitol niet in de natuur voor. Daar erythritol via natuurlijke fermentatie wordt gewonnen maakt dit erythritol wel tot een natuurlijk polyol. Erythritol heeft geen enkel effect op de bloedsuikerspiegel. Het bevat ook vrijwel geen energie. Dit komt omdat het niet zoals alle andere polyolen, deels wordt opgenomen in de dunne darm en grotendeels in de dikke darm, maar voor 70 à 90% wordt opgenomen in het bloed en wordt uitgescheiden via de urine. Dit verklaart ook waarom erythritol niet zo snel winderigheid, een opgeblazen gevoel of diarree veroorzaakt zoals bij andere polyolen soms wel vrij snel het geval kan zijn als men teveel consumeert. Gebruik je meer dan 0,65 gram erythritol per kilo lichaamsgewicht per dag, dan...

Lees meer

Stevia en Stevia , een wereld van verschil!

  Monique van der Vloed     08/08/2014     Reacties (0)

STEVIA We kennen inmiddels de naam allemaal wel, is het niet via eigen gebruik, dan wel via „horen en zeggen” middels media en internet. Inmiddels hebben we er dan ook allemaal een mening over. Er wordt ontzettend veel over geschreven en ook over gediscusseerd. In dit artikel geef ik naast alle achtergrond informatie over stevia ook informatie over de verschillen tussen „echte” stevia en „nep-stevia”. Want daar is ook vooral de verwarring ontstaan.   PLANTJE UIT PARAGUAY Stevia is van oorsprong afkomstig uit Paraguay. De Indiaanse bevolking gebruiken het plantje al meer dan 1500 jaren om hun voeding mee te verrijken/te zoeten.   Pas aan het eind van de 19 e eeuw ontstond er in West Europa interesse voor stevia. De wereldwijde opmars begon. Na eeuwenlange wilde oogsten begon in 1909 (Paraguay) het cultiveren van de plant en werden er grote plantages aangelegd.   Pas in 1931 lukte het om de stevioside (dit is het stofje in de plant die de plant zijn zoetkracht geeft) te kristalliseren. Het extract was liefst 300 keer zoeter dan gewone suiker en ook werd het extract veilig gebleken voor consumptie. Vanaf dat moment kwam stevioside pas echt goed op de kaart, dit vooral ook omdat er destijds al naarstig werd gezocht naar gezondere, betere alternatieven voor suiker. Na jarenlang grondig tot zeer grondig onderzoek werd begin jaren tachtig stevia goedgekeurd als officiële zoetstof. Het is daarna vrij snel gaan rouleren over de gehele wereld, echter duurde het tot december 2011 eer stevia officieel werd toegelaten in Europa. Deze zeer verlate toezegging had te maken met vele misverstanden en ook beweren boze tongen dat het vooral te doen had met onderdrukking van de suikerindustrie die de bui flink zag hangen als stevia eenmaal officieel werd toegelaten. Toen het eindelijk dan zover was werd stevia al snel bestempeld als „de...

Lees meer

Stevia, de 3 categorie├źn

  08/08/2014     Reacties (3)

STEVIA: DE DRIE CATEGORIEEN Als je nog maar net bent over gestapt van gewone suiker naar 100% suikervrij, dan kan er nogal een geheel nieuwe, maar vooral verwarrende wereld voor je open gaan. Als je het echt 100% meukvrij (100% natuurlijk, puur, vers en biologisch) wilt houden, wordt deze verwarring alleen nog maar groter. Met miljarden fabrikanten en supermarktketens die allemaal willen dat wij juist voor hun product kiezen, is het zoeken naar juiste informatie tegenwoordig nog lastiger dan het klimmen van de Mount Everest. Het overvloed aan informatie is net zo hoog als de Mount Everest en vind dan maar eens uit als onwetende consument wat nu wel en niet goed is. Zeker als het komt op stevia, een 100% natuurlijk zoetmiddel, is het vandaag de dag echt ontzettend lastig geworden om uit te vinden welke pot/pouch nu wel "echt" is en welke niet.  Zoals het met vele andere hypes en trends vergaat, ontkwam ook stevia nadat het in 2011 officieel werd toegelaten in Europa niet aan een complete wildgroei. Gevolg: overvolle schappen bij zowel supermarkt als biowinkel en gezondheidswinkels. De ene pot stevia is de ander niet. Dit zaait niet alleen verwarring op bij de consument, ook wordt de goede naam die stevia heeft beschaamd omdat erg veel producten hooguit zijn verrijkt met een vleugje steviolglycosiden ( het extract van de bladeren van de steviaplant). De rest, dus het grootste gedeelte, is veelal opgevuld met "alias" suikers als maltodextrine en isomalt. Dit kan nogal voor wat miskopen zorgen bij consumenten.  Gelukkig wordt er wel, mede dankzij oplettende organisaties als Foodwatch, steeds meer duidelijker omtrent de verschillen. Omdat ik dagelijks veel vraagstellingen krijg over de verschillen, bedacht ik drie categorieën om de verschillen tussen zuivere en nep-stevia te kunnen onderscheiden en het hopelijk ook zo gemakkelijker te maken de juiste keuze te maken. CATEGORIE EEN: MEEST PURE...

Lees meer

Review Steviala vloeibaar caramel

  Anita Hermans     31/07/2014     Reacties (1)

Zoals eerder beloofd zou ik jullie een review geven over mijn onlangs geteste Steviala stevia vloeibaar caramel, bosbes, appel en sinaas druppels. Deze mocht ik testen van Stevia Products. Alhoewel ik eerlijk gezegd nu niet zo'n fan ben van vloeibare stevia druppels (in welke gradatie dan ook) werd mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Ook mede omdat deze stevia druppels ook meest zuiver zijn gebleven en dat is voor een stevia druppel toch best opmerkelijk te noemen. De meeste stevia vloeibaar druppels worden aangeboden met diverse toevoegingen als kaliumsorbaat of isomalt. Daarnaast worden er matig tot weinig steviolglycosiden aan toegevoegd. Maar toch: ik bleef wat sceptisch. Ik mocht een aantal smaken testen. Daar sprong bij mij al direct een grote winnaar uit: de STEVIALA stevia caramel. Nu moet ik daar ook wel bij vermelden dat ik caramel ontzettend lekker vind, dus deze stevia vloeibaar caramel ook. Dit zal ook vast wel enigszins mee zal spelen dat dit mijn absolute favoriet is gebleken. Ik heb de STEVIALA druppels eerst getest met gewoon water. Ik hou van zoet ( zoals jullie weten) en dus heb ik op een liter kraanwater ongeveer 5/6 druppels gebruikt. Dit geeft het water meteen een enorme lekkere zoete smaak zonder bitter na te smaken. Gebruik je echter ook hier nét even wat teveel druppels, dan zal dit wel het geval zijn dus is het zeker als je de druppels voor de eerste keer gaat gebruiken een kwestie van geheel op eigen smaak/zoetbehoeften zoeten. Ik ben sindsdien echt " om" en drink nu dagelijks deze heerlijke " zoete watertjes". En wat is het simpel, handig in gebruik, zuinig en ook : zeer geschikt voor kinderen. Twee buurtkinderen heb ik de drank ook laten proeven en zij vroegen al direct naar meer ( altijd goed teken ) en ook de volwassenen die ik dit heb laten keuren zijn werkelijk enthousiast. Zo is mijn eigenste moeder absoluut geen stevia fan. Als er iemand is die al...

Lees meer