nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto
Oven voorverwarmen op 150°C

6 stuks

Als eerste maak je 2 dl 
banketbakkersroom, zodat dit kan afkoelen. 

Ingrediënten krokante korst:

150 gram amandelmeel
45 gram grasboter (kamertemperatuur)
8-10 gram psylliumvezels
3 gram
Steviala Kristal Sweet XTRA
1/4 theelepel kaneel

Doe alles in een kom en kneed het tot een bal. Druk deze plat en laat het 30 minuten in de koelkast staan. Je kunt de vormpjes op twee manieren vullen. Het deeg uitrollen en de wanden bekleden, of steeds stukjes deeg in de gewenste dikte drukken en dan ‘plakken’ in de papieren cups of vlaaivormpjes. Zorg ervoor dat het overal even dik is. De rafelige rand is niet erg, dat maakt ‘t speels.
Vul de cups vervolgens met de vanillevla/banketbakkersroom. Bak dit ca. 35 minuten in de oven tot de randen lichtbruin zijn en de vla goudkleurig. 

Laat het vervolgens afkoelen. Pak ondertussen 1 appel (met rode schil), was de buitenkant schoon en snijd ‘t in 4 delen en haal het klokhuis er voorzichtig uit. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe wat kokosolie in een koekenpan en laat de pan warm worden. Doe de appelpartjes in de kokosolie. Wel op een zacht vuurtje, zodat de appel niet bruin wordt. Laat het glazig worden aan beide kanten. Als ze klaar zijn leg je ze op een keukenpapiertje om af te koelen.

Klop nu zo’n 150 ml slagroom met 3-5 gram
Steviala Kristal Sweet XTRA stijf. Doe dit in een slagroomspuit met een gekarteld tuitje. Vul eerst de cup met wat slagroom. Leg nu de partjes appel er vanuit het midden op als een waaier die helemaal rond gaat.
En maak het af met een hartje van slagroom in het midden.
Je kuntstwerk is klaar!

Recept: Pien Dijkstra
Steviaproducts.be gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij steviaproducts.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer