nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Foto

Dit recept geeft twee volle kommen suikervrij ijs met Steviala stevia zoetstof .  
Per kom hooguit 100 kcal en nog geen gram vet en amper koolhydraten.

 

Dit heb je nodig:
 

300 ml geitenkarnemelk

twee eetlepels Steviala Kristal Sweet XTRA

een eetlepel vanille bourbon

anderhalve eetlepel magere cacaopoeder

 

drie eiwitten

een eetlepel magere cacaopoeder

een eetlepel Steviala Kristal Sweet XTRA

 

 

Zo maak je het:
 

Doe de karnemelk, cacaopoeder, vanille en stevia in een steelpan en breng dit op middelhoog vuur langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur zodra het kookt en roer even een minuut na. Laat dit goed afkoelen.

 

Maak een eiwitmousse van de drie eiwitten, cacaopoeder en Steviala Kristal Sweet XTRA en klop tot er mooie stevige pieken ontstaan. Zodra het mengsel goed is afgekoeld, dit door de eiwitmousse heen roeren. Doe alles in een diepvries bakje en vries in. Haal ieder uur het ijs even uit de vriezer om het wat door te roeren, herhaal dit vier keer. Laat het dan liefst enkele uren goed invriezen.

 

Haal het ijs uit de vriezer en laat ongeveer 10 minuten even licht ontdooien. Maak mooie ronde bollen met de ijsschepper. Serveer direct. Je kan het stevia ijs ook weer terug invriezen als het nog goed bevroren is.


 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.