Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Recept Viera's suikervrije aardbeien-frambozen kwarktaart
Bodem:
Amandelmeel (hoeveelheid naar wens)
Roomboter (hoeveelheid naar wens)
Verwarm de boter iets voor en kneed het tot een kruimelige massa met het amandelmeel.
Neem een springvorm van 25 cm en klem daarin een vel bakpapier over de bodem.
Vul de springvorm met het mengsel en druk het goed aan tot het een stevige bodem word.
Zet de springvorm weg in de koelkast,zodat de bodem goed hard kan worden.
Laat de bodem minstens een half uur staan in de koelkast, voordat je hem verder vult.
Vulling:
Pot mager Biogarde kwark 500 ml
Pot slagroom 250 ml
Rood fruit (aardbeien en frambozen) 500 gr
Gelatine 6 blaadjes (voorgeweekt)
Zuivere Steviala druppels (naar smaak toe te voegen)
1 verse vanille peul
Zo maak je het:
Klop de slagroom en maak hem op smaak naar wens met de Steviala druppels.
Zet de slagroom onder tussen koel weg.
Snijd het fruit in stukken en zet het op laag vuur met een iets water en voeg de vanille rasp en peul toe.
Verwarm dit geheel totdat er een zachte en vloeibare vruchten saus ontstaat.
Vervolgens zeef je de vruchten saus om het van de pitjes en de peul te ontdoen.
Voeg nu de vruchten saus nog warm is, de voorgeweekte gelatine toe en roer dit goed door.
Voeg de reeds afgekoelde vruchten saus door de kwark.
Roer dit weer goed door, zodat de gelatine goed verdeeld word.
Maak het op smaak met zuivere stevia druppels naar wens.
Spatel daarna de slagroom er doorheen.
Doe dit altijd met een spatel, zodat de luchtigheid van de slagroom behouden blijft.
Haal de springvorm uit de koelkast en vul hem af met het mengsel.
Laat hem daarna minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Eventueel kun je ook een gelatine topping op de kwarktaart maken.
Maak dan in het beginsel een vruchten saus van 600 gram fruit.
Benodigheden topping:
100 ml vruchten saus
Het sap van een halve sinaasappel.
Gelatine 2 blaadjes (voorgeweekt)
Zorg dat de kwarktaart minstens 2 uur heeft kunnen opstijven.
Verwarm de vruchten saus met het sap van de sinaasappel en voeg de voorgeweekte gelatine toe en roer dit goed door.
Giet dan de reeds afgekoelde gelatine topping over de kwarktaart.
Zet vervolgens de kwartaart terug in de koelkast voor de resterende twee uur om verder op te stijven.
Smakelijk!
Recept: Elvira Wolffers
Bron: Facebookgroep “De Hippemoestuin”