nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto

Dit heb je nodig:

 

Deeg:


250 gr zelfrijzende bloem
100 gr boter in blokjes, niet te koud
100 gr
Steviala Frost poedersuiker, gezeefd
een snufje zout
2 eieren op kamertemperatuur

 

Suikervrije slagroom:


5 dl koude slagroom
50 gr
Steviala Frost poedersuiker
2 vanillestokjes

 

Vulling:

 

800 gr verse aardbeien ( of naar keuze ) 



Zo maak je het:


 

Deeg:

 

Maak een bergje bloem en vorm er een kuiltje in. Doe daar de Steviala Frost, zout en boter in en meng met de vingertoppen door elkaar. Werk de bloem langzaam naar het midden en meng tot een kruimelig geheel. Maak opnieuw een kuiltje en voeg het ei toe, meng met de vingertoppen tot samenhang ontstaat. Kneed een paar keer met de handpalm tot een glad deeg. Maak 2 gelijke ballen, rol in folie en leg 1-2 uur in de koeling.
Rol het deeg van de 2 ballen tot een schijf van 2-3 mm dik uit en bekleed er 2 taartringen van 18 cm doorsnee en 2½ cm diep mee. Zet minstens 20 minuten in de koeling.  


Verhit de oven tot 190ºC en prik de degen in. Bak de bodems 25 minuten blind. Haal de bodems en papier eruit en zet de bodems nog 15 minuten in de oven. Haal de ringen eraf en zet de taartbodems op een rooster om af te koelen.

 

Suikervrije slagroom:
 

Doe alle ingrediënten in een ijskoude kom en klop 1-2 minuten op met elektrische klopper op de middelste stand.  

 

Vulling:

 

Doe wat slagroom op de bodem, leg er +/- 700 gram aardbeien (of naar wens) op en leg de tweede bodem erop.

Bedek vervolgens de tweede bodem met slagroom en +/- 300 gram aardbeien.
Bestrooien met 
Steviala Frost poedersuiker en eventueel afwerken met verse stevia blaadjes.


 

Steviaproducts.be gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij steviaproducts.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer