nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto



In dit recept wordt biologische, lactose vrije verse slagroom gebruikt, kan je deze niet vinden, dan kan je ook kokosroom (uit kokosmelk geschept) gebruiken of andere slagroom vervanging als rijstslagroom, soja slagroom of haver slagroom. Let hier echter wel altijd op de toevoegingen. Vaak wordt hier suiker aan toegevoegd.

 


Dit heb je nodig:

 

Voor de cake:

 

zes eieren ( liefst vers bij de boer) gesplitst

3 eetlepels Steviala Ery-Pure + 1 theelepel Steviala Kristal Sweet XTRA 

200 gram fijn gemalen blanke amandelen (of amandelmeel)

100 gram fijn gemalen walnoten

75 gram fijn gemalen zonnebloempitten (zonnemeel)

anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder



Voor de vulling:


Steviala stevia jam (aardbei of smaak naar keuze)

 

 

Voor de topping:

 

een bekertje ( 200 gram) verse biologische lactosevrije slagroom ( zie hierboven)

Enkele aardbeien, een banaan in stukjes, een wilde perzik in stukjes, een nectarine in stukjes, rode bessen, bramen, zwarte bessen, een pruim in stukjes



 

 

Zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een vierkant cake/bakblik in met kokosolie. Bekleed met bakpapier. Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten samen met de helft van de Steviala stevia zoetstof stijf.

Klop de rest van de ingrediënten voor de cake samen in een andere kom met de mixer op lage stand ( anders springen de korrels je om de oren! ) tot een los, korrelige massa. Voeg de eiwitten toe en spatel dit met een lepel goed door elkaar, zorg dat alles goed in elkaar is opgenomen. Stort de massa in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf goed tussentijds controleren.   Laat afkoelen.

 

Snij de afgekoelde cake door midden en snij de zijkanten recht af.

Besmeer de onderste cakelaag royaal met 6 à 7 lepels Steviala stevia jam. Druk voorzichtig de bovenste laag erop, verwijder de eventueel uitgelopen jam.

 

Klop de slagroom samen met ongeveer twee eetlepels Ery-Pure stijf.

Vul een spuitzak met de slagroom en spuit eerst horizontale strepen op de taart, daarna verticale streepjes op de horizontale strepen. Beleg tot slot met al het verse lekkere fruit!

 

Je kan de suikervrije taart eventueel nog wat extra bestrooien met Steviala Frost poedersuiker. Ook lekker: een beetje gezeefde rauwe cacaopoeder!
Werk naar wens af met cacaonibs, geweekte gojibessen, rozijnen, en moerbeien.

Naar een recept van Monique van der Vloed

 

 

 

Steviaproducts.be gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij steviaproducts.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer