nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Foto

Voor ca. 12 stuks


Dit heb je nodig:


1 pakje creamed coconut (200 gram)
1/2 rijpe biologische banaan 
merg van 1 vanillestokje
snufje zout
3-5 gram
Steviala Kristal Sweet (of naar smaak)
ca. 75 gram 85% pure Cavalier chocolade gezoet met stevia
(Je gebruikt niet alles, maar je hebt wat extra nodig om het te kunnen verwerken)Zo maak je het:

Neem een steelpannetje en doe daarin het zakje met de creamed coconut en laat het smelten. Let erop dat het water niet aan de kook raakt.

Prak in een bakje de banaan heel fijn, zorg dat er geen stukjes meer inzitten. Voeg de vanillemerg, de stevia en een snufje zout toe. Als de inhoud gesmolten is,  kan je het zakje open knippen en voeg je dit toe aan de geprakte banaan. Goed doorroeren en even op smaak testen.

Pak een vormpje waar je het in kunt stoppen (ik heb diverse plastic bakjes gepakt). Druk het stevig aan en egaliseer de bovenkant.

Laat het in de koelkast weer hard worden (enkele uren – ik heb ‘t een nacht laten staan). De fudge kan ook zonder chocolade gegeten worden, maar wij vinden ze met beduidend lekkerder. Dus er komt nog een vervolgstap:

Haal de fudge uit de vorm(pjes) en snijd het in blokjes en smelt de chocolade au bain marie. Zorg ervoor dat het niet te heet wordt, als het net gesmolten is, is het prima.

Doop de fudge in de chocolade, plaats het op een rechte plank bedekt met huishoudfolie en zet het enkele uren in de koelkast.

Geniet van deze lekkernij.


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.