nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto
Dit heb je nodig:

40 gram amandelmeel
10 gram kokosmeel
10 gram cacao
50 gram roomboter
2 gram bakpoeder
40 gram
stevia smeltchocolade 
100 gram ei
6 gram
Steviala Kristal Sweet 
Snufje zout



Zo maak je het:

De bodem:

De bodem van een springvorm van 24 cm bedekken met bakpapier. Licht bevochtigen met olie.  Verwarm de oven voor op 170C°.
De droge ingrediënten gezeefd in een kom samenvoegen.
Boter laten smelten. Ei luchtig kloppen en vervolgens de boter er voorzichtig bij kloppen.
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg samen met de
Steviala Kristal Sweet bij het ei en de boter roeren, niet meer kloppen. Daarna de droge ingrediënten er voorzichtig doorheen spatelen. Het deeg blijft redelijk vloeibaar. Giet het deeg in de springvorm en zet in de oven.

Laat de cake 20 minuten op 170C° gaar bakken. Prik met een stokje in het midden van de cake om te kijken of deze al gaar is. Komt het stokje er nat uit, laat dan nog een minuut of twee bakken, zeker niet langer! Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. De cake is perfect als hij soepel aanvoelt. Ga met een mes langs de cake om deze los te maken en klik de springvorm los zodat hij niet blijft plakken als je met de volgende lagen begint!


Het kwark/roommengsel:

200 gram slagroom
200 gram magere kwark of Griekse yoghurt
8 gram Steviala Kristal Sweet
5 blaadjes gelatine


Gelatine in ruim water, minimum 5 minuutjes, zacht laten worden.
Slagroom stijf kloppen met de Steviala Kristal Sweet. Slagroom door de kwark/yoghurt mengen.
4 eetlepels water verwarmen (net niet koken!) en de gelatine, goed uitgeknepen, in het warm/hete water oplossen. Dan voorzichtig de opgeloste gelatine aan het kwarkmengsel toevoegen. Wil je een steviger kwarkmengsel? Gebruik dan 6 blaadjes gelatine. Schenk het kwarkmengsel op de bodem.

VERGEET NIET DE SPRINGVORM WEER DICHT TE KLIKKEN VOORDAT JE HET KWARKMENGSEL!!

Laat de taart minimaal één uur in de ijskast opstijven voor je de topping er op doet!



Topping:

200 gram diepvries aardbeien
10 ml limoensap
6 gram
Steviala Kristal Sweet
2 blaadjes gelatine


Gelatine in ruim water, minimum 5 minuutjes, zacht laten worden.
Aardbeien in de magnetron ontdooien (+/- 1 minuut)
Vervolgens op een zeef laten uitlekken en het sap opvangen.
Aardbeien samen met het limoensap en de Steviala Kristal Sweet met de staafmixer pureren.
Warm het opgevangen sap in een klein pannetje op en los er de gelatine in op.
Mengen met de aardbeienpuree en nadien over het kwarkmengsel schenken.
Plaats de taart nadien minimaal 4 uur in de koelkast.

Afwerken met verse aardbeien.

Smakelijk!

 
Steviaproducts.be gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij steviaproducts.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer