nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto
Dit heb je nodig:

Marsepein:

100 gram amandelmeel
100 gram
Steviala Frost 
1 tl vanille aroma
1 el
Steviala Kristal Sweet 
25 gram eiwit van een ei
3 el water


De koek:


1 ei
20 gram roomboter (1 el)
25 gram Philadelphia roomkaas
30 gram amandelmeel 
klein scheutje vanille extract
1 el
Steviala Kristal Sweet 
0.5 tl bakpoeder
snufje zout


Cream voor tussen de koeken:


2 el mascarpone
scheutje vanille aroma
1 tl
Steviala vanille 
aardbeienjam van 3 aardbeien (geprakte aardbeien)



Chocolade punten:


40 gram
pure stevia chocolade 



Zo maak je het:


Maak de marsepein door de amandelmeel en de Steviala Frost door een zeef te halen zodat je fijn meel en poedersuiker overhoudt.
Meng het vervolgens met het eiwit, vanille aroma, water en Steviala Kristal Sweet totdat het een mooi geheel is geworden (doe er extra water bij als het te droog is).
Verpak het in vershoudfolie en laat het minimaal 2 uur in de koelkast staan (het beste is de nacht in de koelkast laten staan).



Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter samen met de roomkaas en roer het tot een glad mengsel.
Doe er vervolgens de amandelmeel, vanille, de Steviala Kristal Sweet, bakpoeder, zout en het eitje bij en roer het weer totdat het een glad mengsel is geworden.
Giet de 6 vormpjes (gebruik siliconen vormpjes van 4,5cm bij 6,5cm) bak ze af voor 25 minuten.



Maak de cream door de mascarpone te mengen met de Steviala druppels vanille en vanille aroma en prak de aardbeien tot een jam.
Als de koeken zijn afgekoeld smeer je op 3 koeken de cream en op de overige 3 de jam.
Leg de koeken op elkaar zodat je een soort cream/jam sandwich krijgt.


Haal de marsepein uit de koelkast en rol de marsepein uit tot een groot vlak
Snijd daar 3 stroken uit net zo breed als de koeken en rol de koeken om de stroken heen zodat elke koek een laag marsepein heeft
(ik heb vershoudfolie op het aanrecht gelegd, daarop de marsepein gelegd en daarbovenop weer vershoudfolie en uitgerold zodat het niet blijft plakken en je het goed kunt uitrollen)


Smelt ondertussen de stevia chocolade au bain marie (met een beetje Steviala Kristal Sweet erbij indien gewenst).
Laat de koeken afkoelen en dip de uiteinden van de koeken in de gesmolten chocolade.
Leg ze even in de koelkast zodat de chocolade goed kan stollen.

Smakelijk!

Recept: Oanh Ha Thi Ngoc
Steviaproducts.be gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij steviaproducts.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer