nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Foto


Een monchoutaart bestaat uit 3 lagen: de bodem, de monchoulaag en de vruchtenlaag. Je moet het daarom ook echt in fases maken. Omdat de vruchtensaus moet afkoelen, beginnen we hiermee:
 

Rode vruchtensaus:

400 gram zomerfruit (diepvries)
50 ml verse appelsap of water
5 gram Steviala Kristal Sweet XTRA (of naar smaak)
20-25 gram arrowroot

 

Doe de vruchten in een pannetje en voeg daar appelsap of water aan toe. Zet dit op een zacht pitje, tot alles ontdooit is (regelmatig roeren). Als het fruit zacht genoeg is, pak je de blender en maak je het fruit fijn. Warm het op tot het bijna kookt. Dan kan de stevia erdoor (proef het en doe zo nodig meer). Leng de arrowroot in een kommetje met wat water aan (als maizena). En doe dit al roerend voorzichtig bij de vruchten. Het wordt een wat dikkere saus, die wel vloeibaar blijft.

Maak een bakje met koud water en zet daar het pannetje in om af te koelen.

Ondertussen ga je verder met de bodem.

 

Wat heb je nodig voor de bodem:
 

180 gram amandelmeel
120 gram pecan-walnotenmeel (mix van beide of/of)
50 gram rode vruchtensaus
50 gram grasboter gesmolten
1 theelepel kaneel
 

Neem een taartvorm van 22 cm en doe op de bodem bakpapier en vet de randen in met iets van de gesmolten boter.

Mix de pecannoten/walnoten in hakmolen van een staafmixer.  Doe dit samen met de amandelmeel, de Steviala stevia zoetstof en de kaneel in een kom. Vermeng dit door elkaar. Voeg eerst de gesmolten boter toe en roer dit door het meel en daarna maximaal 50 gram van de afgekoelde rode vruchtensaus. Het resultaat moet een plakkerig deeg zijn, niet kruimelig.
 

Doe het deeg in de taartvorm en druk het met een lepel tot een vaste egale laag. Zet het vervolgens in de koelkast.

Dan maak je nu de monchoulaag.
 

Monchoulaag:
 

150 gram roomkaas naturel
250 ml slagroom

Neem 2 kommen. Doe in de ene kom de roomkaas met 4 gram stevia, en in de andere kom de slagroom met 4 gram Steviala Kristal Sweet.

Mix eerst de slagroom stijf en mix vervolgens de roomkaas luchtig. Voeg vervolgens de roomkaas toe aan de slagroom en mix dit weer goed door elkaar. Proef of je het zoet genoeg vindt, en voeg zonodig meer stevia toe.
 

Neem de taartvorm uit de koelkast en verdeel het monchoumengsel erover. Zet het weer terug in de koelkast. Na ongeveer 20 minuten verdeel je voorzichtig de rode vruchtensaus over de monchoulaag. Maak het egaal en zet het vervolgens weer terug in de koelkast (minimaal 3 uur – maar kan gerust een nacht staan).


Snijd de zijkant van de vorm voorzichtig met een mesje los en haal de rand om de taart vandaan.


Maak de monchoutaart nu af door er nog extra slagroomtoefjes erop te spuiten (100 ml slagroom opgeklopt met 1/4 theelepel Steviala Kristal Sweet) met eventueel een stukje fruit of chocolade erop.


 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.