nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

WELKOM BIJ STEVIA PRODUCTS


Het adres voor pure stevia producten in meest zuivere vorm!
Steviala stevia producten zijn geschikt voor dagelijks gebruik (zie ADI!)


 

STEVIA KOPEN


Stevia zoetstof is een suikervervanger met een natuurlijke zoete smaak. Stevia zoetstof producten kopen kan u voordelig in onze online webshop. U vindt er allerlei stevia zoetstof producten zoals stevia zoetjes, stevia suiker, vloeibare stevia, suikervrije stevia chocolade, suikervrij snoep, jam met stevia zoetstof en nog tal van andere suikervrije producten gezoet met stevia.

 

ONZE STEVIA PRODUCTEN


Al onze stevia zoetstof producten bevatten enkel 98% zuivere steviolglycosiden en dit zonder toevoeging van de kunstmatige zoetstof Aspartaam en /of bulkmiddel Maltodextrine.  Ook onze vloeibare stevia bevat het hoogste percentage aan zuivere steviolglycosiden, veel hoogwaardiger dan sommige andere leveranciers.
 

WAT MAAKT ONZE STEVIA PRODUCTEN ZO UNIEK ?


Als we praten over pure stevia, dan beginnen we uiteraard met de stevia plant. Door de bladeren van de plant te plukken en deze licht te kneuzen kunnen we profiteren van de zeer grote zoetkracht: de extracten van de bladeren, ook wel steviolglycosiden genoemd. Helaas zijn deze bladeren in zijn pure vorm niet zo handig om bijvoorbeeld mee te bakken.  Sommige mensen vinden dit echter aanvaardbaar en gebruiken dan ook graag zowel de bladeren vers van de plant geplukt, als de gedroogde " groene" stevia.  De plant Stevia rebaudiana Bertoni wordt echter nog steeds beschouwd als een niet toegelaten nieuw voedingsmiddel (novel food) en mag dus niet toegevoegd worden aan voedingsmiddelen (noch als zodanig, noch als poeder van gedroogde bladeren).

Stevia Products heeft de hand kunnen leggen op de meest zuivere variant van stevia na de "groene stevia": Steviala.  Enkele van onze varianten zijn ook nog zo zuiver maar geven niet die bittere nasmaak.

Voornamelijk de Steviala Kristal Sweet witte kristal suikervervanger. Ook de Steviala Kristal Sweet XTRA, de ideale zoete stevia suiker om te bakken (koolhydraat vrij) is zo'n overheerlijke variant. Je hebt er betrekkelijk weinig van nodig om je gerecht een goede zoete smaak te geven zonder dat het bitter wordt.

In de grafiek bij het Steviala STAR poeder is te zien hoe stevia producten worden vervaardigd.  Het is mede dankzij deze meest zuivere vorm van produceren dat we een zeer zuivere variant kunnen aanbieden: zuiver tot zelfs 100% : ons stevia poeder "Steviala STAR"!  Deze STAR poeder variant is echter zeer sterk in zoetkracht en daarom minder geschikt om mee te bakken.


 

GEEN CHEMISCHE HULPSTOFFEN


Waar ontzettend veel andere stevia producten mee opgevuld is Maltodextrine. Maltodextrine bevat echter koolhydraten en is minder geschikt voor diabetici. De stevia producten van Steviala bevatten enkel de hulp/draagstoffen erytrithol en inuline.


 

AANVAARDBARE DAGELIJKSE INNAME (ADI)


Ieder toegelaten additief is veilig voor de consument. Dat is het uitgangspunt van de Europese wetgever. Eén van de karakteristieken die hierbij gehanteerd wordt, is de Aanvaarde Dagelijkse Inname (ADI). Voor de steviolglycosiden bedraagt de ADI 4 mg steviol equivalenten per kg lichaamsgewicht per dag. Steviol equivalenten is een begrip dat ingevoerd werd om de verschillende steviolglycosiden, die allen een ander moleculair gewicht hebben, op een zelfde manier te behandelen. De ADI van 4 mg per kg lichaamsgewicht was bij indiening van het dossier in 2009 de enige waarde die toen reeds beschreven was in de literatuur. Op vandaag zijn al meerdere studies uitgevoerd. Deze geven aan dat een ADI van 8 mg/kg gehanteerd zou kunnen worden.


De zoetstof stevia, geëxtraheerd uit de steviaplant, een Zuid-Amerikaanse plant genaamd Stevia rebaudania Bertoni, hebben de verzamelnaam steviolglycosiden gekregen, waarvan stevioside en rebaudioside A de meest voorkomende zijn. Rebaudioside A heeft één glucose-eenheid meer dan stevioside, is zoeter van smaak en minder bitter .

Sinds november 2011 zijn de zoetstoffen 'steviolglycosiden' uit de stevia plant aldus toegelaten in de Europese Unie.  Steviolglycosiden of stevia zoetstof is een zoetstof met zijn oorsprong in de natuur en een caloriearm vervangmiddel voor suiker. Steviolglycosiden kunnen veilig verhit worden tem 200°C.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.