Shipping all over EUROPE! Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Germany from 50€, Italy and France from 70€ and Spain from 100€. 

Koolhydraatarme en suikervrije Oreo koekjes

Koolhydraatarme en suikervrije Oreo koekjes

Koolhydraatarme en suikervrije Oreo koekjes

Easy
Preparation time: 1 h.
Baking time: 12 min.
18 oreo koekjes

Iedereen kent ze wel, de Oreo koekjes! Het is een koekje dat bedacht is in Amerika, maar sinds een paar jaar ook reuze populair is in Nederland / België! Twee chocolade koekjes met daartussen een heerlijke vanille vulling. Traditioneel hoor je ze te ‘Draaien, dippen en likken’. In het originele recept zitten veel suikers verwerkt, maar daar hebben wij wat op bedacht!

We maakten er koolhydraatarme en suikervrije Oreo koekjes van! Het krokante chocolade koekje wordt heerlijk gecombineerd met de suikervrije vanille botervulling. Je hebt even wat geduld nodig, want het deeg moet wel minimaal 1 uur in de koelkast. Echter, deze koekjes zijn het wachten waard! Daarna kun je ze lang bewaren in de koelkast in een afgesloten bak. Ideaal om te dippen in een glaasje melk of gewoon lekker bij de koffie of thee. Genoeg gelezen en nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor het recept.

Ingredients

Koolhydraatarme en suikervrije Oreo koekjes

  • 70 gram Steviala amandelmeel 
  • 30 gram cacao 
  • 3 gram xanthaangom
  • 5 gram bakpoeder 
  • 40 gram roomboter 
  • 35 gram Steviala Kristal Sweet Vanille 
  • 1 ei 
  • 5 druppels Steviala Stevia druppels koffie
  • Snufje zout 

Vulling

  • 75 gram roomboter 
  • 40 gram Steviala Frost 
  • ½ theelepel vanille extract 

Baking supplies

  • mengkom
  • meelzeef
  • steelpan
  • elektrische handmixer
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • ronde uitsteekvorm
  • spuitzak

Preparation

Koolhydraatarme en suikervrije Oreo koekjes maken 

Begin met het maken van het deeg voor de koekjes. Start door de amandelmeel en de cacao te zeven boven een mengkom. Zeef vervolgens de bakpoeder en xanthaangom erbij. Daarna smelt je de roomboter in een steelpan. Voeg vervolgens de Kristal Sweet Vanille en snufje zout hieraan toe. Roer het geheel vervolgens goed door tot het gesmolten is. Voeg daarna beetje bij beetje al kloppend de gesmolten roomboter toe aan het amandelmeel mengsel. Vervolgens gaat hier de ei er nog bij en de Stevia druppels koffie. Kneed daarna het deeg voor 2 minuten met de handen tot een zachte egale deeg. Wikkel vervolgens het deeg in een stuk huishoudfolie en leg dit voor minimaal 1 uur in de koelkast. 

Koolhydraatarme Oreo koekjes

Nadat de koekjes lang genoeg in de koelkast hebben gelegen, ga je verder met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht. Vervolgens leg je het deeg op een stuk bakpapier. Druk dit met je handen wat platter. Daarna leg je hier nog een stuk huishoudfolie of stuk bakpapier op. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Vervolgens gebruik je een ronde uitsteekvormpje en steek hier zo’n 36 rondjes uit. Leg de rondjes op een stuk bakpapier op de bakplaat. Bak de koekjes voor 12 minuten in de oven. Laat ze daarna geheel buiten de oven afkoelen. Tijdens het afkoelen kun je aan de slag met de vulling. 

Vulling suikervrije Oreo koekjes maken

De vulling is makkelijk. Klop de roomboter romig op en voeg hier daarna de Frost en vanille extract toe. Klop het geheel romig op. Schep de vulling in een spuitzak. Als de koolhydraatarme Oreo koekjes volledig afgekoeld zijn. Spuit je de vulling op 18 koekjes. Leg vervolgens de andere 18 koekjes bovenop de vulling en druk zachtjes aan. Bewaar de koekjes eerst 1 uur in de koelkast, zodat de vulling harder kan worden. Daarna zijn de koolhydraatarme e suikervrije Oreo koekjes het best te bewaren in een afgesloten bak in de koelkast.

Tips

Liever een ander koekje proberen? Wat dacht je van de suikervrije Friese Oranjekoek? Of de koolhydraatarme en suikervrije gevulde kokoskoeken? Of de suikervrije koekjes met frangipane vulling?

Nutritional values per portion

  • Calorieën: 66
  • Carbohydrates: 0.5
  • Fats: 4.1
  • Proteins: 1.5

What others say

No reviews are currently published for this recipe.