Shipping all over EUROPE! Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Germany from 50€, Italy and France from 70€ and Spain from 100€. 

Koolhydraatarme en suikervrije tulbandcake met blauwe bessen

Koolhydraatarme en suikervrije tulbandcake met blauwe bessen

Koolhydraatarme en suikervrije tulbandcake met blauwe bessen

Super easy
Preparation time: 10 min.
Baking time: 1 h. 15 min.
15 porties

Deze cake is een traktatie om te maken én te eten. De heerlijke bak geur in het hele huis is bijna verslavend! Misschien zou je het liefst wel elke week een blauwe bessen cake op tafel willen toveren. Door de vele suikers en koolhydraten is dat helaas niet heel verstandig. Maar gelukkig vormt deze variant, een koolhydraatarme en suikervrije tulbandcake met blauwe bessen een gezond en lekker alternatief!

Ingredients

Koolhydraatarme en suikervrije tulbandcake met blauwe bessen

  • 100 gram Steviala Ery-Pure 
  • 200 gram roomkaas 
  • 225 gram roomboter (of kokosolie) op kamertemperatuur
  • 10 eieren
  • 2 theelepels vanille aroma
  • beetje citroensap
  • 165 gram koolhydraatarm amandelmeel
  • 65 gram koolhydraatarm kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels kokosmeel (coating voor de blauwe bessen)

Suikervrije glazuurlaag

  • Steviala Frost suikervrije poedersuiker 

Baking supplies

  • tulband cake vorm
  • oven
  • mengkom
  • satéprikker

Preparation

Koolhydraatarme en suikervrije tulbandcake met blauwe bessen

Voor het maken van deze heerlijke suikervrije tulbandcake met blauwe bessen verwarm je eerst de oven voor op 180 graden. Pak daarna een tulband en vet deze in met boter. Vervolgens neem je twee kommen. In de eerste kom doe je de boter, roomkaas en Steviala Ery-Pure. Meng dit geheel vervolgens goed door elkaar. Voeg dan de eieren, vanille aroma en citroen toe en roer het mengsel goed door elkaar tot het egaal is.

Pak de tweede kom en doe het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder erin. Schenk deze vervolgens rustig bij het mengsel van roomkaas, eieren en Steviala Ery-Pure. Na het mengen is het tijd om 150 gram blauwe bessen erbij te pakken en door het beslag te doen. Ze smaken extra lekker wanneer u ze een coating geeft met kokosmeel. Zorg voor een mooie witte kokoslaag over de blauwe bessen. Voeg de 50 gram extra bessen toe onderaan de bodem van de tulband cakevorm. Daarna giet je het beslag erover en kan de tulband meteen de oven in.

Bak de blauwe bessen taart ongeveer 1 uur en 15 minuten. Hou de oven in de tussentijd in de gaten om te zien hoe de cake er aan toe is. Bij sommige ovens is de baktijd namelijk iets langer of korter. Met een satéprikker kunt u eenvoudig controleren of de cake gaar is. Is het stokje schoon, dan is de cake gaar. Laat de lekkernij vervolgens even afkoelen.

Suikervrije glazuurlaag

Vervolgens voeg je een suikervrije en koolhydraatarme glazuurlaag toe. Dit doe je door Steviala Frost te mengen met water, goed door te roeren en vervolgens over de cake doen zodat de glazuurlaag kan uitharden. Met Steviala Frost poedersuiker smaakt de cake net even wat zoeter, terwijl uw bloedsuikerspiegel er niet van stijgt. Daarna is het hoog tijd om te genieten van deze suikervrije en koolhydraatarme cake. Eet smakelijk!

Nutritional values per portion

  • Calorieën: 254
  • Carbohydrates: 3
  • Fats: 22.8
  • Proteins: 7.7

What others say

No reviews are currently published for this recipe.