Shipping all over EUROPE! Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Germany from 50€, Italy and France from 70€ and Spain from 100€. 

Koolhydraatarme en suikervrije Ricotta taart

Koolhydraatarme en suikervrije Ricotta taart

Koolhydraatarme en suikervrije Ricotta taart

Easy
Preparation time: 10 min.
Baking time: 50 min.
15 porties

Deze koolhydraatarme en suikervrije Ricotta taart ziet er uit om op te (vr)eten! Wist je dat hij ook nog eens snel en makkelijk te maken is?

De Ricotta taart is o.a. gemaakt met Steviala amandelmeel en bevat geen suikers. Steviala koolhydraatarm amandelmeel bevat slechts 5,77 gram KH per 100 gram. De koolhydraatarme Ricotta taart is gezoet met natuurlijke producten zoals de Steviala stevia druppels framboos.

Ingredients

Koolhydraatarme en suikervrije Ricotta taart 

  • 250 gram Ricotta 
  • 90 gram Steviala amandelmeel 
  • 40 gram Steviala kokosmeel
  • 40 ml ongezoete amandelmelk 
  • 3 eieren 
  • 25 gram gesmolten roomboter 
  • 40 gram Steviala Kristal Sweet 
  • 20 gram Steviala Ery-Pure 
  • 10 Steviala stevia druppels framboos 
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder 
  • snufje zout 
  • 1 theelepel bakingsoda 
  • 2 theelepel vanille-extract 
  • 1 theelepel citroensap 

Suikervrije vulling 

  • 75 gram bosbessen / frambozen 

Suikervrije topping 

  • Steviala Frost 
  • 25 gram bosbessen / frambozen

Baking supplies

  • oven
  • springvorm met 20 cm doorsnede
  • bakpapier
  • mengkom
  • elektrische handmixer of keukenmachine

Preparation

Koolhydraatarme Ricotta taart maken

Eerst begin je met het voor verwarmen van de oven op 180 graden. Daarna bekleed je een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet je de zijkanten in met boter.

Neem vervolgens een mengkom en meng de amandelmeel, kokosmeel, Kristal Sweet, Ery-pure, wijnsteenbakpoeder, baking soda en snufje zout door elkaar. Voeg daarna ook de natte ingrediënten toe aan de mengkom. Dit ga je mixen tot er een klontjes vrij beslag ontstaat. Spatel daarna de bessen door het beslag. Vervolgens verdeel je het beslag in de springvorm en zet je de koolhydraatarme Ricotta taart 45 à 50 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen. 

Ten slotte versier je de Ricotta taart met de bessen en Steviala Frost. Binnen een uur heb je een heerlijk koolhydraatarme en suikervrije ricotta taart op tafel geserveerd! 

Heb je nog blauwe bessen en frambozen over? Maak dan ook nog snel het recept van de Berry Muffins! Deze lijken op de koolhydraatarme en suikervrije ricotta taart, maar net even wat anders. Met veel dank aan Hilena van Love Healthylifestyle voor het recept!

Nutritional values per portion

  • Calorieën: 90
  • Carbohydrates: 1
  • Fats: 7.3
  • Proteins: 4.4

What others say

  • Kan niet wachten tot het is afgekoeld?

    Written by Monique on 3-12-2023
    Makkelijk te bereiden en erg lekker! Deze houden we erin
  • Kan niet wachten tot het is afgekoeld?

    Written by Monique on 3-12-2023
    Makkelijk te bereiden en erg lekker! Deze houden we erin