Free shipping in Belgium and the Netherlands from 60€, for other countries, change language on the right.

Koolhydraatarme praline bonbons met pinda

Koolhydraatarme praline bonbons met pinda

Koolhydraatarme praline bonbons met pinda

Gemakkelijk
Bereidingstijd: 15 min.
Vriezer: 30 min.
10 bonbons

Wil je graag eens zelf verantwoorde bonbons maken? Ga dan eens aan de slag met deze koolhydraatarme praline bonbons met pinda's! Elke van @el__keto maakte deze heerlijke koolhydraatarme en suikervrije bonbons met de producten van Steviala. zo gebruikte Elke onze Steviala Dark Chocolate Melties, Ery-Bronze en de Caramel Crush salted-caramel stroop. Je hebt er even geduld voor nodig, maar dan kun je gaan snoepen van deze heerlijke koolhydraatarme praline bonbons. Lekker voor bij een kopje koffie of thee!

Heb je dit recept ook gemaakt? Laat dan vooral weten wat je ervan vond via social media. Dat vinden wij heel leuk!

Ingrediënten

Koolhydraatarme praline bonbons

  • 150 gram Steviala Dark Chocolate Melties
  • 50 gram roomboter
  • 100 ml volle slagroom
  • 50 gram Steviala Ery-Bronze
  • 50 gram Steviala Caramel Crush
  • 30 gram pinda's

Benodigdheden

  • bonbon bakvorm
  • steelpan
  • hittebestendige schaal
  • spatel
  • vriezer

Bereidingswijze

Koolhydraatarme praline bonbons maken

Begin eerst met het smelten van de Steviala Dark Chocolate Melties volgens de au-bain marie methode. Vul een steelpannetje met een laagje water. Plaats hier vervolgens een hittebestendige schaal boven op en voeg hier de Dark Chocolate Melties aan toe. Blijf goed roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Smeer de gesmolten chocolade vervolgens in de vormpjes en zet de koolhydraatarme praline bonbons voor 15 minuten in de vriezer.

Ga ondertussen aan de slag met de caramel vulling van deze koolhydraatarme praline bonbons. Smelt hiervoor de roomboter in een pannetje. Voeg hier de Steviala Caramel Crush en Ery-Bronze aan toe en blijf goed roeren. Schenk vervolgens ook de slagroom hierbij. Blijf roeren totdat de suikervrije caramel vulling is ingedikt. Laat de caramel vulling vervolgens even afkoelen.

Schenk dan vervolgens de caramel vulling in de chocolade bonbon vormpjes. Hak dan de pinda's klein en verdeel dit boven op de caramel vulling. Verdeel hier vervolgens nog wat gesmolten chocolade overheen. Zet dan de koolhydraatarme praline bonbons weer in de vriezer voor zo'n 10 minuten totdat de chocolade helemaal hard is geworden. Smullen maar!

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën: 155
  • Koolhydraten: 1.5
  • Vetten: 13.7
  • Eiwitten: 1.3

Wat anderen zeggen

  • Zalig

    Geschreven door Fa Hajou op 4-11-2022
    Dit is erg zalig en combinatie met parlines en puur chocolade!! Deze parline lijkt me soort toffee maar nog lekkerste?