Free shipping in Belgium and the Netherlands from 60€, for other countries, change language on the right.

Suikervrije pindakaas koekjes met 5 ingrediënten

Suikervrije pindakaas koekjes met 5 ingrediënten

Suikervrije pindakaas koekjes met 5 ingrediënten

Super gemakkelijk
Bereidingstijd: 5 min.
Baktijd: 12 min.
6 grote koekjes

Pindakaas lovers opgelet! Wist je dat je heerlijke pindakaas koekjes kunt maken met maar 5 ingrediënten? En waarschijnlijk heb je deze producten al gewoon in huis! Met maar 5 ingrediënten, waaronder de Steviala Dark Chocolate Chips, maak je binnen een half uur deze heerlijke suikervrije pindakaas koekjes! Daar zeg je toch geen nee tegen? Je mengt simpelweg alle ingrediënten in een grote mengkom totdat je een stevig koekjes beslag krijgt. Zo makkelijk kan het zijn!

Voor een extra bite kun je ook kiezen voor naturel pindakaas met pinda stukjes. Dat geeft een lekkere krokante crunchy bite!

Heb je deze koekjes ook gemaakt? En ben je net zo enthousiast zoals wij? Maak dan een mooie foto van de suikervrije pindakaas koekjes en plaats deze op social media. Vergeet vooral niet Steviala te taggen. Dat vinden wij heel leuk!

Ingrediënten

Suikervrije pindakaas koekjes

  • 125 gram pindakaas naturel (met of zonder stukjes)
  • 40 gram Steviala Kristal Sweet
  • 1 klein ei
  • 50 gram Steviala Dark Chocolate Chips
  • snuf zeezout

Benodigdheden

  • mengkom
  • garde
  • spatel
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Suikervrije pindakaas koekjes maken

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Meng dan in een grote kom de pindakaas, Steviala Kristal Sweet en ei. Meng dit goed door elkaar totdat je een koekjes beslag krijgt. Spatel dan vervolgens de Steviala Dark Chocolate Melties door het suikervrije pindakaas koekjes beslag heen. Laat het koekjes beslag vervolgens voor 5 minuten even rusten.

Bekleed dan vervolgens een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 grote (of 12 kleine) suikervrije pindakaas koekjes en leg deze op de bakplaat. Wil je graag koekjes maken met een zachte binnenkant? Zorg er dan voor dat je de koekjes niet te plat maakt. Besprenkel er tot slot nog wat grof zeezout overheen. Druk vervolgens met een vork een reliëf in de koekjes. Bak de koekjes dan voor 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes tot slot helemaal afkoelen. En dan kun je gaan smullen!

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën: 174
  • Koolhydraten: 2.9
  • Vetten: 14.7
  • Eiwitten: 6.2

Wat anderen zeggen

  • Zo makkelijk en zo lekker!

    Geschreven door I. Duindam op 6-11-2022
    Super makkelijk te maken koekjes die elke pindakaaslover heerlijk vindt! Toen ik voor het eerst het recept zag met deze 5 ingrediënten kon ik niet geloven dat je daar koekjes van kon maken! Wel dus! Sterker nog, als je het zout en de chocolate chips weg laat, maak je een koekje met 3 ingrediënten!! De pindakaaskoekjes zijn heerlijk en nog lekkerder als je ze een paar uur laat liggen! (Wat best moeilijk is) Top recept!!
  • LOVE IT

    Geschreven door Annemarije op 28-10-2022
    Dit recept was op mijn lijf geschreven. Super makkelijk te maken (ook met kleine kinderen) en het resultaat is om te smullen! Enige nadeel is dat ze snel op zijn.....
    Dit recept is blijvend opgeslagen!
  • Verrukkelijk

    Geschreven door Adinda op 7-10-2022
    Toen ze net uit de oven waren gelijk geproefd natuurlijk. Toen vond ik ze een beetje droog. In tuppertje gedaan en de volgende dag weer geproefd......OMG..... Ze waren verrukkelijk ?en heb me moeten inhouden om ze niet allemaal op te eten?.
    Zeker een aanrader en ga ze zéker nog eens maken.
    Bedankt voor het (eenvoudige) recept